P72
 
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
Eco-Restoration of 72 Acres of deforested Farmland in South India. Reintroduction of more than 150 indigenous species to form varied habitats in forests, lakes, rocky outcrops, orchards, ricefields and pastures. 15 acres of lakes and wetland are being created and the entire site is served by a circular service road and pathways, bridges, pavilions, diaryfarm, staff accommodation, … and a central Forest-Avenue leading to the main residence: recreation of a bucolic setting supporting the local biodiversity and mans need for beauty.
Landscape design and execution in collaboration with pichandikulam forest consultants and michael little. www.pitchandikulamforest.org.
Project team
J.T. Arima, NielsSchoenfelder, R. Saravanan, Ganesh Venkatraman, Karthikeyan, PriyankaBobal, KavithaMohanraj, D. Uma Maheshwari, R. Velu, Sangeetha Patrick, Jayashri M.








Beach house
 
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
A 3600 sqft House in the middle of rice fields and overlooking the beach of the Coromandel coast. Its swimming pool and verandas are all integrated into the strip-like building, thus maintaining the stark contrast in between the lush landscape and the simple building volume.
Project team
Niels Schoenfelder, Shweta Vijay, Thulsiram, R. Velu




Sundharmahal
 
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
Colonial heritage building “Sundar Mahal” , measured drawing This stately building in Gopalapuram, Chennai has been documented meticulously.
Project team
Torsten Bodschwinna, Niels Schoenfelder, K. Bharath Ram, Sheela Hussain, Nisha Poulose.




Studio
 
Mancini Images Mancini Images
This private Studio for an exceptional Site in the western Ghats, India was proposed to accommodate a large, versatile space with a spacious bath on the first floor spanning 20m at 4m height in order to provide shelter next to a fireplace on the ground floor. From here visitors could enjoy the view.
Project team
Niels Schoenfelder, Torsten Bodschwinna




<PREVIOUS  1   2  3   NEXT>