Equestrian Estate
Nov'16
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
Phase 1 of a large equestrian estate in the Hudson valley has been completed. Comprising a bridge, large scale landscape interventions and the restoration of the principle horse barn dating from the 1920s.
Project team
Niels Shoenfelder, Srinivaas Shastri, J.T.Arima, Avinav Venkatachalam,
Aashna jayakumar,Evelyn Rachel suresh.




S8
 
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
Construction of a small house surrounded by coastal plantations of South India has been completed.
Project team
NielsSchoenfelder, J.T. Arima, Geethapriya V., Swati Chandrashekar, R. Saravanan, Kumar, A.V. Mourougane




Landscape & Garden Room
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
A private residence has been augmented by a garden room and new landscape: Two connected terraces restructure the landscape and serve as base for a Pavilion reminiscent of the 50's origins of the house. Light-colored travertine-paving extending the geometry of the house into the depth of the garden, simplified balcony railings and improved outdoor lighting add to the new found clarity of the property.
Project team
Niels Schoenfelder,Shilpa Ramadurga, Vikram Kumar and executing Architect Heiko Steege






Retreat
 
Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images Mancini Images
Landscape design in Collaboration with Govinda Luke Bowley A 4000sqm compound is being turned into a interior world of 3 houses, pool with pavilion, small forest, rock – tropical - and suspended gardens, sunken garden around a deep well, outdoor bathrooms, savanna and water-tank all of it assembled to provide views on the nearby holy mountain and yet creating privacy in its different indoor and outdoor spaces. The buildings draw on traditional construction technique combined with large Roof-overhangs and high thermal mass thus ensuring cool interiors in the very hot climate of the south Indian countryside. All architectural and interior elements are custom designed and manufactured by local craftsmen whereas the infrastructural elements rely on technology to ensure environmental sustainability.
Project team
J.T. Arima, Niels Schoenfelder, Torsten Bodschwinna, V.S.Aneesh, Suresh Kumar Kumar, Karthikeyan, Radhakrishnan, Thulsiram, Senthil Kumar, Natasha Jeyasingh









<PREVIOUS  1  2   3   NEXT>